Mijn schapen horen Mijn stem en Ik ken ze en zij volgen Mij. (Joh 10: 27)

Vandaag de dag zijn er overal stemmen. Op het internet, op TV, via social media overal zijn stemmen. Deze stemmen proberen een mens altijd van iets te overtuigen. Bij een reclame bijvoorbeeld wil de stem de consument overtuigen om iets te kopen. In de religie wil de stem de ander ook overtuigen. Een stem vertegenwoordigt de geest die er achter zit. Jezus zei daarom: “De woorden die Ik tot u spreek, zijn geest en leven.” (Joh 6:63). Een stem is niet neutraal. Een stem vertegenwoordigt danwel de geest van deze wereld of de geest van Christus. Een tussenweg is er niet.

De stem van Jezus roept op om Hem te volgen – een ander doel heeft de stem van Jezus niet. Maar hoe klinkt de stem van Jezus? Als ik in het winkelcentrum mijn kinderen roep, dan herkennen ze mijn stem meteen en komen naar me toe. De stem van iemand anders zullen ze niet volgen, omdat ze die stem niet kennen.

Maar hoe is dat bij Jezus? Er zijn vele verschillende stemmen – er zijn vele verschillende denkrichtingen in de religieuze wereld. Hoe weet je wat tussen al die stemmen de waarheid is? Het lijkt allemaal heel grijs, overal zijn er blogs, video’s over bijvoorbeeld de Heilige Geest, de sabbath/zondag, over hoe de duivel zou werken, over politiek, over hoe je moet leven. En dan nog een oneindige hoeveelheid stemmen met bijbelteksten en bijbeluitleg. Hoe herken je tussen al deze stemmen die éne stem die je moet volgen?

Het begint met geloof. Allereerst moet je geloven dat er maar één stem is. Er is in Christus geen grijs gebied maar alles is klip en klaar. Er is maar één stem. Er is maar één waarheid. Er is maar één uitleg van de Bijbel. Er is maar één wedergeboorte. Er is maar één bekering. Er is maar één WARE INTERPRETATIE van de bijbel. ER IS IN CHRISTUS GEEN GRIJS GEBIED OF ONVOLMAAKTHEID. Er is maar één geloof. Er is maar één smalle poort.
(Joh 10:27, Ef. 4:3-6, 1 Kor. 1:10, Fil. 2:2, Matt. 7: 13,14)

Als iemand gelooft dat er maar één stem is dan gaat hij ook op zoek naar die éne stem en die ene uitleg. En als je dan die éne stem hoort, dan volg je die en laat je al die andere stemmen achter.

Zie ook de video over eenheid in Christus https://www.youtube.com/watch?v=GnUrdj7MAIo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *